Hearts Of Hollywood
Met liefde voor Het Nederlandse Kooikerhondje

Het Nederlandse Kooikerhondje 

Na veel speurwerk hebben wij besloten om voor dit prachtige Nederlandse ras te gaan. 

Een kooikerhondje is een werkhondje, die veel beweging nodig heeft en intelligent is. Niet zomaar een gemakkelijk knuffelhondje, maar een hondje die uitdaging nodig heeft. Door het doen van kunstjes, zoek- en of apporteerspelletjes prikkel je zijn of haar leervermogen en er ontstaat een sterke band tussen de baas en de hond.

Als algemene typering kunnen we het hondje samenvatten als: Een vrolijk, lief, niet luidruchtig, attent en pittig hondje, die in hoge mate bereid is graag voor de baas te willen werken. In huis is het hondje vrij rustig, maar aan de andere kant kunnen ze goed  waaks zijn. 

Het kooikerhondje heeft een duidelijke baas nodig. Vanaf het begin zullen er in huisregels moeten zijn, die altijd gelden en die door iedereen gevolgd worden. Als de regels voor de hond duidelijk zijn, zal hij ze zeker accepteren en een gehoorzame huisgenoot worden. Het gevoelige, intelligente kooikerhondje heeft zeker geen harde hand nodig, maar wel een rustige, besliste en consequente leiding. Dan wordt het natuurlijk overwicht van de baas graag aangenomen. Een kooikerhondje wil met respect behandeld worden en weten waar het aan toe is.

Het is zeker geen allemansvriend en is tegen vreemden en kinderen terughoudend, heeft hij echter iemand geaccepteerd dan is er een vriendschap voor het leven gesloten.

De exterieur eigenschappen zijn: middelmatig lange, goed aansluitende beharing, kleur wit met oranjerode platen, de oren die tegen de wangen gedragen worden zijn lang behaard, met zwarte haarpunten (de kenmerkende oorbellen), een bevederde staart met een witte pluim, de donkerbruine ogen zijn amandelvormig met een vriendelijke uitstraling. 

Doordat de schofthoogte tussen de 35-40cm bedraagt, voor reuen wat groter, is het hondje makkelijk mee te nemen voor op vakantie of op visite.

Voor verdere informatie naar karaktereigenschappen verwijzen wij u naar de rasvereniging VHNK - https://www.kooikerhondje.nl/