Hearts Of Hollywood
Met liefde voor Het Nederlandse Kooikerhondje

Fokken 

Wat zijn we blij dat Holly bij ons is komen wonen. Wat een heerlijke, soms eigenwijze, hond is ze toch. Echt een verrijking van ons gezin!

Holly is een zuiver rashondje met uitgebreide stamboom en uiteraard zijn we dus lid van de Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje. We zijn ons gaan verdiepen in de voorwaarden om eventueel een nestje te kunnen en mogen fokken met onze Holly. 

Stap voor stap hebben we de noodzakelijke punten doorlopen. Om een goed en gezond rashondje te houden kun je namelijk niet "zomaar" een ander leuk hondje kiezen.

Zie voor uitgebreide informatie over alle voorwaarden om te mogen fokken namens de VHNK de website.

Ook heb ikzelf een Fokkerscursus gevolgd bij Woofexperience, om me zo goed als mogelijk, voor te bereiden om - hopelijk - een nestje te mogen plannen voor Holly.

Dag 1: – Basis Genetica – Opbouw van een Ras – Omgaan met erfelijke afwijkingen – Basis kleurengenetica
Dag 2: – Hoe kies je een reu uit – Kynologische structuur – Rasspecifiek deel (afgestemd op de deelnemers) 
Dag 3: – Van conceptie tot uitvliegen 

 


Verder heb ik een UBN-nummer aangevraagd bij de Rijksoverheid - dit is sinds 1 november 2021 verplicht. Deze registratie is ook verplicht als je als fokker slechts één nestje wil fokken!  De chipper van de Raad van Beheer mag wettelijk geen honden meer chippen als de fokker geen UBN-nummer heeft en dat geldt ook voor een dierenarts! In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht.

 

Een kennelnaam is niet noodzakelijk om pups met stambomen te fokken. Met een kennelnaam onderscheidt een fokker zich wél in positieve zin. Honden met een kennelnaam zijn herkenbaar tussen hun soortgenoten. Daarmee geeft de fokker aan trots te zijn op de pups die hij gefokt heeft en helemaal achter zijn manier van fokken te staan. Voor het aanvragen en houden van een kennelnaam moet je als fokker aan bepaalde eisen voldoen. Zie voor de voorwaarden de website Raad van Beheer - kennelnaam aanvragen 

Wij hebben de kennelnaam "Hearts Of Hollywood" geregistreerd. 

Holly vanzelfsprekend naar de naam van onze Holly en "wood" verwijst naar haar afkomst Forest of Happiness en is tevens een knipoog naar onze eigen achternaam. Holly heeft een prachtig Kooikerhond-koppie met een hartje in haar bles - vandaar dus gekozen voor "Hearts" en ook zie je "hearts" terug in mijn meisjesnaam.

De pups krijgen allemaal deze stamboomnaam mee als prefix. 

... Als onze wens uit mag komen ...Aan alle voorwaarden hebben we inmiddels voldaan. Stambomen, Clubregister en Fit2Breed zijn uitgeplozen. De contacten zijn gelegd. Geschikte partner is gekozen. 

Toen geduldig wachten op loopsheid. De natuur laat zich niet sturen...

Op maandag 30 januari 2023 was het zover: Holly was voor 3e keer loops. 

Op dag 8, 11, 12 en 14 van de loopsheid hebben we Progesteron laten prikken bij de dierenarts om het juiste moment te bepalen om naar de dekreu af te reizen. Zondag 12 februari 2023 kregen we groen licht van de dierenarts en zijn we naar Gladbeck - Duitsland,  gereden. Daar heeft op zondag en maandag 13 februari 2023 een geslaagde dekking plaatsgevonden. 

5 weken na de dekking hebben we een prachtige echo laten maken bij Warmerdam Veterinaire Radiologie te Noordwijkerhout en daar kwam eindelijk écht duidelijkheid: Holly is drachtig!!  

Meer informatie over het nestje staat in het hoofdstukje "nestje op komst"